GUDI - Buy goods to be good! – Vásárolj úgy, hogy jót teszel!

Családi Életre Nevelés program Esztergomban

  • Hátralévő idő
  • Lejárt
  • lejárt az ajánlat!

Fontos tudnivalók

Lehet egyáltalán családi életre nevelni? A válasz, hogy természetesen, sőt, legalább olyan fontos „tanóra”, mint a matek, vagy az angol.

Nem csak, lehet, de kell, hogy megtanítsuk a gyerekeket arra, hogyan kell társas kapcsolataikat kialakítani, legyen az szerelem, család, barátság, vagy munkahelyi.
Az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány osztályfőnöki órák és délutáni foglalkozások keretében úgynevezett család-órákat tart, 10-18 évesek számára. Ezek az interaktív órák az említett témákban sok játékkal, beszélgetéssel telnek, értékek, konfliktusok, barátság, család, pályaválasztás témakörökben.

Részletek

Mit jelent a család fogalma a gyerekek számára? Elsősorban három fontos dolgot! Biztonság, bizalom és szeretet!  Jelenti még a családból hozott tapasztalatokat, a jó és rossz élményeket, ugyanakkor a vágyat arra, hogy ha jók az élmények ezt vigye tovább, ellenkező esetben változtatni tudjon majd a saját családja kialakításában!

Családban, de a barátságban is, a bizalom kiépítéséhez az őszinteség, az egymáshoz fűződő szeretet nélkülözhetetlen.
Programunkban megmutatjuk, hogyan kerülhetők el a konfliktusok a szülőkkel, a testvérekkel, a nagyszülőkkel, vagy a barátokkal, osztálytársakkal. Ha pedig a konfliktus már felütötte a fejét, meg vannak a technikák, hogyan lehet gyorsan és eredményesen az „ajtón kívülre tenni”!

Nem könnyű még a felnőtteknek sem a társas kapcsolat akár családban, akár munkahelyen, akár barátok között zajlik. A gyerekeknek legalább olyan nehéz, az ő kis közösségeikben, egymás közötti kis küzdelmeikben. Naponta ugyanúgy meg kell vívniuk harcaikat, akár a felnőtteknek, csak számukra még nincs olyan „fegyvertár”, mint, amivel mi felnőttek már rendelkezünk!

Igyekszünk felszínre hozni a lehetséges problémákat és a megoldásokat mutatni számukra.
A mai gyerekek életében, a mai rohanó világban egyre korábban kerül felszínre a pályaválasztás kérdése is. Át kell gondolni a lehetőségeket, a képességeket, a szülői, családi és anyagi hátteret, ezer dolog van, amivel számolni kell!

Egy félresikerült választás, egy nem átgondolt iránymutatás egy életre meghatározza a gyerekek életét!

Pályaválasztásuk, egész életük most dől el, valahol a kamaszkor kezdetén és az iskolából való kikerülés idején. 
Meg kell ragadnunk ezt az időszakot, és akkor segítenünk nekik, amikor fogékonyak minden jóra, és amikor még időben vagyunk a segítő szándékkal!

Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány

Alapítványunk nevében hordozza célját. Az Otthon Segítünk Alapítvány 15 éve angol mintára, de a magyarországi viszonyokhoz igazodva indult el, a nemzetközi Home Start részeként. Esztergomban, az országban elsőként kezdték meg a munkájukat  a  felkészített önkéntesek, és 2003-ban megalapították az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítványt. Az azóta eltelt időszakban a családok számára nyújtott támogatások, programok egyre bővültek. Tevékenységünket, támogatásokból, pályázati finanszírozásból, önkéntesek bevonásával tudjuk végezni. Büszkék vagyunk rá, hogy 25 állandó önkéntessel dolgozunk, de egy-egy programunkra 50 önkéntest is tudunk mozgósítani.  Alapítványunk a tapasztalat és a barátság mellett elsősorban derűt szeretne vinni a családok életébe, valamint szeretnénk megelőzni a komolyabb problémák kialakulását.

Számtalan saját fejlesztésű programmal szereztünk ismertséget a Civilek „piacán”, ezek közül az egyik, a Családi életre nevelés programja.

Alapítványuk adatai:
Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány
Adószám: 18613779-1-11
Bankszámlaszám: 63100174-11034380
Elérhetőség:
Lukács Anikó

Tel.: 06-30/412-52-12
E-mail: luna@esszencia.hu

http://www.otthonsegitunk.hu/hol_talalhat_meg_minket/komaromesztergom_megye/
Facebook: Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány

Belépés

Számos funkció csak regisztrált tagok számára vehető igénybe.

Elfelejtett jelszó

Új jelszó generálásához kérjük add meg a regisztrációkor használt e-mail címed vagy felhasználóneved!

Érvényes e-mail cím esetén az új jelszavad pillanatokon belül elküldjük!