GUDI - Buy goods to be good! – Vásárolj úgy, hogy jót teszel!

HAZAVÁR JURTA TÁBOR - ŐSEINK FÖLDJÉN BERGENDÓCIÁBAN

Fontos tudnivalók

Hat nap teljes ellátással és különleges élményekkel a Jurtatáborban

HAZAVÁRJUK KÜLFÖLDÖN ÉLŐ/DOLGOZÓ CSALÁDOK GYERMEKEIT, HOGY ŐSEINK SZELLEME, ÉS HAGYOMÁNYAINK ÉLÉSE ERŐSÍTSE KAPCSULATUKAT KULTÚRÁJUKKAL, AZ ITTHONI EMBEREKKEL. ÉLMÉNY ÉS TAPASZTALAT ÚTJÁN TÖRTÉNŐ TUDÁS- ÁTADÁSSAL (MESEÖSVÉNY, KENYÉRSÜTÉS, KERTMŰVELÉS, TÁJISMERET, NEMEZELÉS, NÉPDAL, NÉPTÁNC TANYASI KÖRNYEZETBEN, JURTÁBAN ALVÁSSAL).

A TÁBORBAN VEGYESEN ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN ÉLŐ GYERMEKCSOPORTOKAT ALAKÍTUNK KI, HOGY AZ ITT KIALAKULT SZEMÉLYES KAPCSOLATOK IS HAZAHÍVJÁK, ÖSSZETARTJÁK A KÜLÖNBÖZŐ HELYEN ÉLŐ, DE AZONOS GYÖKERŰ GYEREKEKET. FELÉLESZTJÜK AZ ELVESZETT HAGYOMÁNYOKAT, A KAPCSOLATOT AZ EMBER ÉS A TERMÉSZET KÖZÖTT. A CSOPORTOK KIALAKÍTÁSA ELŐZETES JELENTKEZÉS ALAPJÁN TÖRTÉNIK.

IDŐPONTOK: 2018.07.02-07. 07.16-21. 08.13-18

Az első 2 jelentkező 10% kedvezményben részesül.
Testvérkedvezmény 3000 Ft

Ennek az ajánlatnak a megvásárlásával, a Bergendóc Alapítvány munkáját támogatod! 

Részletek

A Bergendóc Szoc.Szöv. 2013. év április hó 15-én alakult és kezdte meg munkáját Dócon és a környező településeken. Mostanra már sikerült bizalmat és ismertséget szerezni, a munka hatékony új módszerekkel történő folytatásához.

Bergendóc Szociális Szövetkezet célja, hogy kinyissa ezt a települést, feltárja, bemutassa meglévő természeti, kulturális és közösségi értékeit, a szerek összekapcsolásával (Pusztaszer, Ópusztaszer, Dóc….Egy szer volt, hol nem volt…..:) integrálja, gazdagítsa, elősegítse közös érdekek felszínre hozását, használatát… egy szélesebb közösséget építve építő, értéket teremtő és fenntartó közösséget hozzon létre.
Tevékenységeinket két színhelyen, ill. településen folytatjuk: Dócon ill. Pusztaszeren. Ópusztaszer együttműködő partnereinken keresztül kapcsolódik tevékenységeinkhez (hivatkozás együttműködő partnereinkre).
Dócon nagy hagyománya van a kertművelésnek, valamint az állattartásnak. A házakhoz tartozó porták átlagos mérete 1700 m2. A bizonytalan, sokszor nem fizető átvevő piac miatt hagytak fel az emberek a kertműveléssel, állattartással.

A termesztés-termékfeldolgozás során vissza szeretnénk térni a hagyományokhoz, a természetközeli, fenntartható módszerekhez, és ezeket bemutatjuk a helyi gyerekeknek, lakosoknak, a Dóci Hagyományőrző Kertben, melyet közösségi kertként működtetünk.

https://www.facebook.com/pusztabirohaza
https://szallas.hu/pusztabiro-haza-pusztaszer?ref=list&adults=2&children=7&provision=1

Helyszín: Pusztabíró háza PUSZTASZER Tanya 92.
Jelentkezés és információ: ildi.baranyi@t-email.com
+36 30 626 6989
https://www.facebook.com/pusztabirohaza/

Belépés

Számos funkció csak regisztrált tagok számára vehető igénybe.

Elfelejtett jelszó

Új jelszó generálásához kérjük add meg a regisztrációkor használt e-mail címed vagy felhasználóneved!

Érvényes e-mail cím esetén az új jelszavad pillanatokon belül elküldjük!