GUDI - Buy goods to be good! – Vásárolj úgy, hogy jót teszel!

Látogatóban. Szokatlan kulturális séta a Fiumei úton.

    • Eredeti ár2.500 Ft
    • Kedvezmény20%
    • Akciós ár2.000 Ft
  • Hátralévő idő
  • Lejárt
  • lejárt az ajánlat!

Fontos tudnivalók

A Fiumei úti Sírkertbe, a Nemzeti Panthetonba, és egy csodás arborétumba szóló sétára hívomlak 2017. Március 24-én szombaton délelőttre!
Mindhárom  hely ugyanazon a címen található, egy különleges emlékhelyen. A séta során szokatlan vendégségbe megyünk. Egy múltidéző találkozó, egy különleges helyen, nem mindennapi módon.

Nem sírokhoz megyünk, hanem látogatóba. Igaz, testben már nem, de lélekben mind otthon vannak. 
Várnak bennünket, beszélnek, hadarnak, féltékenyek és szerelmesek. Filléres gondjaik vannak, vagy éppen a rég várt elismerésből pénzt hoz a postás. 
Az irodalom egy fénykorának szereplői.
Ez itt az utolsó lakhelyük. Szinte mindegyikük már lakott száz helyen. Lakbérhátralékok, tartozások, súlyos vagy kevésbé komoly anyagi nehézségek okán, vagy mert éppen az elismerés összegszerűsége folytán házat, otthont vehettek.

Itt azonban békében élnek a csodált férjek, a megcsalt asszonyok, a hű vagy hűtlen szeretők, a nők, a férfiak, mind.
Meglátogatjuk Őket! Nem kell csengetni, nincsenek ajtók, nincsenek székek, amire leülünk, és nem szolgálnak fel kávét nekünk.
Mégis végig az úton, hozzájuk, feléjük, szinte ott sétálnak mellettünk.
Kicsit benézünk egy képzeletbeli „kulcslyukon”.

Íróink, költőink, művészeink! A mieink mind. Hiszen itt hagyták nekünk a verseiket, regényeiket, műveiket. Nem utolsósorban az életüket.
Ez egy olyan séta, amely során egy különleges, parkban egy különleges találkozóra hívlak! 

Ezzel az ajánlattal a HAT Alapítvány munkáját és így a hátrányos helyzetűek életét támogatod!

Részletek

A Fiumei úti temető, egy Nemzeti Pantheon, amelyet már Széchenyi is megálmodott! A hely, ahol Görgey, megfér Kossuth-tal, Deák-kal, Batthyány-val, igaz előbbi jóval szerényebb sírban nyugszik, mint a másik három.
A hely, ahol Ady, Blaha Lujzával szemben pihen, miközben Léda valahol József Attilához közel kapott helyet, ahol a Karinthyak szerintem méltatlanul elbújva nyugszanak, de Kosztolányi pár lépésre van tőlük, egy „Fricivel” talán félbemaradt beszélgetést, ugratást még befejezni!
Micsoda hely ez! Hiszen egymást is búcsúztatták itt, a Nyugatosok! Adyt legelőbb, aztán sajnos jöttek sorban!
Jó lett volna akkor élni! Nézni őket a kávéházak ablakán át, vagy szerencsésként talán leülni közéjük és hallgatni őket!
Pedig nőként arra gondolok, micsoda lehetetlen divat volt akkor! Móricz felesége, a második, a színésznő Simonyi Mária, kisebb vagyonokat költött ruhákra, Karinthyné szintén. A termetük, alakjuk, az arcuk, csinos, kedves, vagy démonian szép, de azok a ruhák, cipők, kalapok! Mégis, mégis... még a divat is ott sétál velünk!
A séta során, egy különös érzés lesz úrrá rajtam... ahogy mondani szoktam...szinte érezni a kávé illatát...ahogyan várnak Bennünket!
Morbid? Á dehogy! Inkább életszerű, az elmúlás „nemtudmásulvétele” ... egy régi világba, egy semmivel nem jobb, de mégis romantikusabbnak tűnő, néha kissé „mélylila”, izgalmas, vagy éppen megdöbbentően hétköznapi világba való bepillantás... ez a séta célja!

A séta időpontja: 2018 Március 24-én szombat délelőtt 11 óra.
Kérem, hogy az alábbi email címen feltétlenül jelezd részvételi szándékodat! 
hekovacs17@gmail.com
A csoport 5 fő esetén indul!
Találkozó a temető bejáratánál.
Kapcsolat: Kovács Hédi 0630-461-2800

Neveltetésemből adódik, a temető, a halottak tisztelete. Nekem sem akkor, sem most, nem kötelező tisztesség, inkább egyfajta megnyugvást nyújt a hely, és az emlékezés. 

A Nyugatosok világa az enyém is... kedvelem azt a kort. Ez a séta minden alkalommal öröm számomra is, és minden velem együtt sétáló számára. A környezet, a dús lombú fák, a hely hangulata és ahogyan élővé tesszük. Bár kegyelettel járjuk végig a sétát, mégis szinte elfelejtjük, hogy ez egy temető.

A sétát Kovács Hédi vezeti.
Elérhetőség: +36 30 461 2800
hekovacs17@gmail.com

Belépés

Számos funkció csak regisztrált tagok számára vehető igénybe.

Elfelejtett jelszó

Új jelszó generálásához kérjük add meg a regisztrációkor használt e-mail címed vagy felhasználóneved!

Érvényes e-mail cím esetén az új jelszavad pillanatokon belül elküldjük!