GUDI - Buy goods to be good! – Vásárolj úgy, hogy jót teszel!

Segítsd a Teknősmosó önismereti-és terápiás mesekönyv megjelenését!

  • Hátralévő idő
  • Lejárt
  • lejárt az ajánlat!
Önismereti-és terápiás mesekönyv

Fontos tudnivalók

Ezzel az ajánlattal egy különleges mesekönyv kiadását segíti! Ha  megvásárolod, egy könyv máris megjelenhet, és segítségeddel eljut mindazokhoz, akik különben nem érnék el! 

A Teknősmosó önismereti-és terápiás mesekönyv, a valós élet problémáira talál megoldásokat mondhatni mesésen! Ez a "közös mese" gyereknek, szülőnek, a család minden tagjának egyaránt szól, hiszen közös megoldások derülnek ki a szülő-gyerek kapcsolat "zegzugos mesebeli erdejéből!", ráadásul a könyv kíváló szakemberek munkáját dícséri.

Célunk, hogy az anyagilag- és vagy más módon hátrányos helyzetű családoknak is kommunikációs, párkapcsolati és gyermeknevelési segítséget nyújtsunk.
Az alapítvány szakemberei által írt meséket mindennap rugalmasan alkalmazzuk-beépítjük a gyermekek, fiatalok és felnőttek egyéni képességeinek, adottságainak megfelelően fejlesztő-és terapeuta hivatásukban a gyermekek és felnőttek nagy örömére. 
A kiadást 1 000 példányban tervezik. Költségük 1 példány előállításával 3 500 Ft, ami tartalmazza a nyomdai költségeket, az illusztrátor költségét, valamint a lektorok, szerkesztő és az egyéb segítők tiszteletdíját.
Az 1000 db 250 oldalas, színes illusztrációkkal tarkított könyvből:
200 db-ot ingyenesen szétosztanak a fővárosi és megyei szakszolgálatok tagintézményeiben, könyvtárakban, valamint a kiemelt támogatók között,
50 db-ot a Rákóczi Szövetségnek ajánlottak fel a Kárpát-medencei magyarság összetartozás-tudatának erősítésére, a kisebbségben élő magyarság oktatás-és nevelésügyének támogatására;
a további 750 db kereskedelmi forgalomba kerül.
A 750 db könyv eladásából befolyt összegből 100 rászoruló család ingyenes logopédiai-, önismereti- és családterápiás megsegítésben részesül a Családcentrum Alapítvány Pályázati Felhívásában jelentkezett, és támogatásra javasolt családok közül.

Részletek

De miért van erre szükség?

  • Szakkönyvként több élethelyzetet bemutatnak, ami hibás megközelítés esetén később nehézséget okoz a családok számára, és a kezdeti könnyen kezelhető nehézség maradandó problémává növi ki magát. pl.: a kistestvér születése, szorongás- és konfliktuskezelés. A mesék megoldási kulcsot is tartalmaznak, amit a gyerekek is alkalmazhatnak sikerrel.
  • Terápiás könyvként felkészítést adnak a terápiás helyzetekre, pl.: logopédiai terápia, családterápia, Dévény-terápia, fogszabályozás, képességfejlesztés, műtéti beavatkozás. Ezeknél a történeteknél a hangsúly a kezdeti félelmen és annak legyőzésén van, mivel többnyire az ismeretlen és a gyermek önmagába vetett hitének hiányossága okozza  a félelmet. A terápiák hasznos “mellékhatásait” is bemutatják és felhívják ezekre a gyerekek figyelmét, így keltve nagyobb kedvet ezek alkalmazására pl.: lovasterápia, művészeti terápia.
  • A komplex problémák megközelítése is fontos része a könyvnek. Ezek a mesék a család minden tagjának fontos információkat hordoznak pl: egy beszédészlelési-zavar kiindulása gyakran orrmandula nagyobbodásból ered, ami gyakori fülgyulladást és a hallás pontatlanságát okozza, ebből kifolyólag túlhallás léphet fel, amit az orrmandula eltávolítása után szakképzett gárda terápiájával lehet orvosolni. Ezek a mesék az összefüggéseken alapulnak, amit gyermeknyelven, érdekes és vicces történetek által közvetít a könyv.
  • Kommunikációs hibák feldolgozása. A gyerekek gyakran félre vagy rosszul értik azt, amit szüleik közvetíteni szeretnének feléjük. A mesékben teret engednek a karakterek számára a tévedésnek és bemutatják, hogy ez nem szégyenlendő dolog. Ez a szülők számára is rámutat a magyarázatok megfogalmazásának mikéntjére.

A gyerekek identitásának kialakítása, belső feszültségük csökkentése, a cselekvőképesség és a reális önkép, önértékelés kialakítása minden mese fontos hozadéka.
Bár a mesék gyermekeknek íródtak, mégis ugyanolyan mértékben szólnak a szülők számára is, rámutatva az problémák megbeszélésének módjára, a gyermek korának megfelelő magyarázat megtalálásán át a segítségkérés kommunikálásáig.
Minden mese végén egy szülőknek szóló rész található, amit felnőttek számára ajánlanak, a gyermekben a mese során felmerült kérdések megválaszolására. Így érezhetik, hogy a szülő is magabiztos, tudja mit él át a gyerek, és megnyugtatóan hat a határozott, tudatosan felépített válasz.
Szakmai minőségük garanciáját  a lektorok:
Dr. Barcy Magdolna habil. főiskolai tanár, Professor Emeritus (ELTE Társadalomtudományi Kar Szociális Tanulmányok Intézete Szociális Munka Tanszék)klinikus szakpszichológus, pszichoterapeuta, kiképző csoportanalitikus, kiképző családterapeuta, kiképző mediátor, szociálpszichológus) és
Dr. Tóthné Dr. Aszalai Anett főiskolai adjunktus (SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar), szakvizsgázott okleveles gyógypedagógus, szakértő, logopédia szakos gyógypedagógiai tanár (Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat) és
- a könyv ISBN száma megoldott.
A mesékről azt szokták mondani, segítenek megtapasztalni, hogy nincsenek egyedül a nehézségeikkel, más is hasonló nehézséggel küzd, illetve mindig kapnak valami megoldást a meséből, mely másnak már segített, s ez erőt, lehetőséget, és kitartást ad a továbblépéshez. 

A Családcentrum  Alapítvány - 1148 Bp., Kaffka Margit u. 1/c.  

Tel.: +36 30 851 3949.
www.csaladcentrum.hu  

Fókuszában a családokkal végzett közös munka áll pl.: pár-és családterápia, logopédia, képességfejlesztés, iskolára való felkészítés, pszichológia, konfliktuskezelés, mediáció által.
Fontos küldetésnek tekintjük a gyermekek hangképzéshez szükséges beszédszervek  és a légzés harmonikus kapcsolatát, a lelki egészség megőrzését, az egészséges fogállapotot, a helyes dentálhigiénés- és fogmosási szokások kialakítását, a fogszuvasodás megelőzését.


Belépés

Számos funkció csak regisztrált tagok számára vehető igénybe.

Elfelejtett jelszó

Új jelszó generálásához kérjük add meg a regisztrációkor használt e-mail címed vagy felhasználóneved!

Érvényes e-mail cím esetén az új jelszavad pillanatokon belül elküldjük!