GUDI - Buy goods to be good! – Vásárolj úgy, hogy jót teszel!

Bronz szerelem - egyedi alkotású bronz szobor

  • Eredeti ár45.000 Ft
  • Kedvezmény11%
  • Akciós ár40.000 Ft
 • Hátralévő idő
 • Lejárt
 • Helyszínen, a szolgáltatónak fizetendő: 32.000 Ft

  lejárt az ajánlat!
Bronz szerelem bronz szerelem

Fontos tudnivalók

Ez a szobor az örök szerelmet ábrázolja,  az ősidők óta létező legfőbb erényt! A tiszta szerelmet, a tüzet, amely soha ki nem alszik, amig féri és nő létezik. Az összetartozás egybeforrás lényegi esszenciáját mutatja. A jin és jangot testesiti meg, a változás két pólusát a férfiasságot és a nőiességet, amely mindkét nemben megtalálható, a férfiben a nőiesség a nőben a fériasság aspektusai.

Részletek

A szobor végleges formáját tekintve, bronzból készült. Azt is mondhatnénk, hogy a felforrt és felolvadt szerelem lett női és férfi formába öntve.

Alapanyaga agyag, és ebből indul ki a mintázás aprólékos munkája. Az agyagból, amint a forma befejezetté válik öntőforma készül gipszből, amibe olvasztott viasz került. Ezután a viasz  öntödébe, kerül, ahol egy újabb öntöforma készül róla , már nem pusztán gipszből hanem immár samottos gipszből. Ezt azután pedig kiszáritják ötszáz fokos kemencében, s ha ez is kész, azután kerül a felolvadt 1200 fokos folyékony bronz beleöntve a kiszáritott negativba.  A szobor legvégső fázisa a cizellállás, csiszolás, javitás polirozás, és  patinázás.

Az alkotó, Greskó Róbert: " 1999-ben kezdtem el foglalkozni a képzőművészettel, így szobor készítéssel is! Először konkrétan a fafaragással, Budapesten, a XVIII kerületi fafaragó telepen. Azóta sokféle anyaggal, technikával dolgoztam. Így például kővel kőfaragással, fémmegmunkálással, kristályokkal kristályszobrok faragásával, kerámiával és agyagozással. 20 éve foglalkozom alkotó művészettel, különböző anyagokkal, mint pl a kerámia fa, réz bronz. Budapesten élek, 1970 ben születtem. Műveimmel a formák szellemi értékeit és sugallmazásait próbálom megnyilvánitani"

Belépés

Számos funkció csak regisztrált tagok számára vehető igénybe.

Azzal, hogy Felhasználóként, illetve Partnerként, a GUDI oldal bármely szolgáltatásának igénybevétele miatt felregisztrált, megrendelést adott le, hírlevélre feliratkozott, ajánlatát saját akaratából, a GUDI oldalt üzemeltető HAT Alapítvánnyal egyeztetve a GUDI oldalra felrögzítette, vagy felrögzíttette, és annak élesítésére írásban engedélyt adott, elfogadta a szerződésben rögzített Általános Szerződési Feltételek minden pontját! Egyúttal a Felhasználó illetve Partner kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen ÁSZF változásait nyomon követi! Regisztrációját bármikor törölheti!!

Elfelejtett jelszó

Új jelszó generálásához kérjük add meg a regisztrációkor használt e-mail címed vagy felhasználóneved!

Érvényes e-mail cím esetén az új jelszavad pillanatokon belül elküldjük!