GUDI - Buy goods to be good! – Vásárolj úgy, hogy jót teszel!

LovasTerápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület - Válassz engem!- JóKupon

Fontos tudnivalók

Munkánkhoz eszközök megvásárlása, körülmények javítása a folytonos, és állandó igény. Emellett kutatásokat, elemzéseket végzünk, munkánk és annak eredményének jobbítása érdekében!

Ezzel, az általad megvásárolt JóKuponnal, sérült  emberek mozgáskoordinációjának, pszichés fejlődésének előremozdítását segíted: Előremozdít! Már a szó is magában hordozza miről van szó!

A lovasterápia intézményhez kötött, orvosi indukáció alapján terápiás céllal alkalmazott, kezelés jellegű, egyéni, vagy csoportos foglalkozás. 
Célja: a károsodás, sérülés, fogyatékosság ismeretében a ló és a lovaglás hatásainak felhasználása a minél gyorsabb, eredményesebb gyógyulás, képességfejlődés, és rehabilitáció érdekében (Bozori, 2002).

1. Hippoterápia

A 20-25 perces foglalkozás, mely során vezetett lovon lépés jármódban a hippoterapeuta irányította speciális torna gyakorlatok végeztetése történik.

2. Gyógypedagógiai lovaglás

A 20-25 perces foglalkozás, mely többnyire lépés és ügetés jármódokban, a lovasterapeuta vezette egyéni, vagy csoportos lovaglást jelent.

3. Óvodás és általános iskolások lovagoltatása

Előzőleges egyeztetés alapján óvodás csoportok és általános iskolás osztályok lovagoltatását vállaljuk.

4. Lovas tábor fogyatékkal élők számára

Napközi jellegű lovasterápia tábort tervezünk az igények szerint meghatározott időpontban.

Egyesületünk céljai többrétűek:

a) a gyógypedagógiai lovaglás és a hippoterápia feltételeinek biztosítása a fogyatékkal élők számára,
b) a lovaglás, mint sportjellegű és szabadidő eltöltési lehetőség alkalmazása az egészségmegőrzésben,
c) korszerű gyógypedagógiai-módszerek kutatása és alkalmazásuk az egészségmegőrzésben, az elért hatás vizsgálata,
d) az elért eredmények feltárása és alkalmazása,
e) az a), b), c) és d) pontban említett tevékenységek műszaki feltételeinek biztosítása, műszaki fejlesztése,
f) sportolási és versenyzési lehetőség biztosítása elsősorban a parasport keretein belül

A lovasterápia hatásai
a.) Fizikai: A lépésben járó ló mozgása, mely szinte teljesen azonos az emberi járással, áttevődik a hátán ülő lovasra. A ló mozgására ráhangolódva a gerinc tartásáért felelős összes izmot egy fiziológiai tréningnek tehetjük ki. A lovaglás ideje alatt a ló minden lépésénél, ezek a háromdimenziós impulzusok folyamatosan hatnak, tehát egy húsz perces lovaglás alatt több mint 1200 "gyakorlatot" végezhetünk el, ami fizikai tréningnek sem utolsó.

b.) Pszichés: A ló hátán ülve kitágul a világ. A lovas magasabb szemszögből figyelheti környezetét, és alatta az a hatalmas, erős állat, mely szót fogad, irányítható, meleg, reagál az őt éro hatásokra, ezek mind-mind hatalmas élmények, önbizalmat, sikerélményt biztosítanak. A ló ritmikus járása lazító.
c.) Szociális: A ló körüli teendők, felelősségteljes feladatok. A ló nagysága, ereje tiszteletet parancsoló, a szabályok betartását magától értetődővé teszi. A ló azonnal lereagálja az őt ért hatásokat, így azonnali visszajelzést ad egy viselkedés, egy tett helyességéről, segít a szabályok megtanulásában.
A fent említett hatások egymáshoz szervesen kapcsolódnak, együtthatnak és a foglalkozások alatt mindig azt helyezzük előtérbe, azt hangsúlyozzuk, ami a terápiás cél eléréséhez leginkább szükséges (Györgypál, 2002).

Részletek

Kérjük Önöket, hogy foglalkozásainkkal kapcsolatos érdeklődésük esetén, email-ben keressenek meg minket elsőként, a jamborp@freemail.hu címen! Itt röviden érdemes leírni a gyermek adatait (név, életkor), érintettségét és hogy mi az, amit a lovasterápiától várnának. Az e-mailekre igyekszünk egy-két napon belül válaszolni.

Levelezési cím:
Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület

1089 Budapest, Vajda Péter u. 7.
email: jamborp@freemail.hu

Lovardánk címe:
Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kar, Kísérleti Üzeme és Tangazdasága

1238 Budapest, Túri István út 2. Péteri-major

http://www.sorilovi.hu/

Belépés

Számos funkció csak regisztrált tagok számára vehető igénybe.

Azzal, hogy Felhasználóként, illetve Partnerként, a GUDI oldal bármely szolgáltatásának igénybevétele miatt felregisztrált, megrendelést adott le, hírlevélre feliratkozott, ajánlatát saját akaratából, a GUDI oldalt üzemeltető HAT Alapítvánnyal egyeztetve a GUDI oldalra felrögzítette, vagy felrögzíttette, és annak élesítésére írásban engedélyt adott, elfogadta a szerződésben rögzített Általános Szerződési Feltételek minden pontját! Egyúttal a Felhasználó illetve Partner kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen ÁSZF változásait nyomon követi! Regisztrációját bármikor törölheti!!

Elfelejtett jelszó

Új jelszó generálásához kérjük add meg a regisztrációkor használt e-mail címed vagy felhasználóneved!

Érvényes e-mail cím esetén az új jelszavad pillanatokon belül elküldjük!