Blogbejegyzéseink

Tanulj meg Szabadulni!

Néhány éve még Katona Klári énekelt a titkos szobákról, egy édes-bús dalban, most azonban a szabadulószobák ideje érkezett el! ( Szerintem, a titkos szobákról se mondjunk le azért!)
A szabadulásról az jut eszembe, hogy egyszer magamra zártam az ajtót, oly módon, hogy belülről elfordítottam egy kallantyút, amelyet egyébként kívülről lehetett kulccsal irányítani. A kallantyú beletört, és se ki, se be. Némi hőbörgést követően az én „megoldásom” Magdi volt, a közelben lakó mindig tettre kész kolléganőm, aki megjelent a ház előtt, én ledobtam a kulcsom, és ő kiszabadított. És ha nincs Magdi? Na ugye! Jó, ha az ember előre gondolkodik, és gyakorol, gyakorol! :-)

Ennél sokkal durvább, ami azt hiszem minden valamirevaló családban megesik egy kb. 4-5 év körüli gyerekkel!l Kerítés, szomszéd gyerek a kapun kívül, kíváncsi gyerek a kapun belül. Szomszéd gyerek hivogatóan integet, "muti valamit!",  kíváncsi gyerek egyre kíváncsibb! Fej kidug a kapu rácsai között, de fej vissza már nem jön! Ekkor van a fej kapun kívül, a család magán kívül, de valahogy minden  gyerekfej visszalendül a rendes kerékvágásba előbb-utóbb, bármilyen borzalmasan is hangzik!
Ma azonban, 2018-ban a technika ezer megoldásra váró helyzetet ad fel nekünk, és zsenialitásunkkal, ötleteinkkel, csapatjátékkal, messze jutunk. Például, ki, egy szabadulószobából!

Egyébként is, mindannyian voltunk - le sem írom, hogy „vagyunk” - olyan élethelyzetben, hogy valahonnan, de jó lenne szabadulni! Ki-meg-el-rászabadulni!
Nos, konkrét ötleteket nem ad a pálya, de egy kis logikus gondolkodás, egy kis összefüggésekre való rádöbbenés, még senkinek sem árthat! Aztán.......ki tudja! 
Szóval csapd hónod alá a gyerekeket, a családot, a barátokat, vagy a kollégákat és irány a szabadulás! 

Gyere és „gyakorolj” az Exittheroom szabadulószobáiban!

Tőlünk nem szabadulsz!

A  hétköznapok megannyi útvesztőjében igazodunk el nap nap után, mi ez nekünk?  A kérdés, mindig kérdés marad, ha nem követi a gyakorlat!
Itt a GUDI oldalon most ezt az izgalmas élményt ajánljuk Neked, de ha az ajánlatok között görgetsz, találsz még egyéb izgalmakat is, és a kedvenceddé válik!

Gudi Kuponoldalon szereplő összes ajánlat megvásásárlásával támogatást kap egy civil szervezet! Ezzel az ajánlattal  Az Exittheroom a Heim Pál Alapítványt támogatja!

A jó coach, a jó párkapcsolati terepeuta, a konfliktuskezelés nagymestere

Hogyan is írta Ady? „Törjön százegyszer százszor-tört varázs”. Nem, nem kell törnie!
Dolgozzunk meg azért a házasságért, kapcsolatért, családi békéért, hogy hatékonyan, eredményesen léphessetek tovább! Figyeljük csak! Ezek a belső monológok ott zakatolnak a fejekben, talán ismerősek:

Bővebben...

Lifting az arcnak!

Mi az a lifting? Semmiképpen nem utazás egy magas irodaház felső emeletére!
Reggel, fogmosás, tükör! Tél vége van, ráadásul a napsütötte szín sem leplezi, hogy arcunk fáradt, akár mi magunk!
Ilyenkor kezdünk óbégatni: „Istenem bezzeg 10 évvel ezelőtt!”

Eszembe jut, hogy néhány éve nem értettem, mikor hírül adták, a neves ausztrál színésznő plasztikáztatta a térdét. Ez a vég, gondoltam! Micsoda marhaság! Aztán eljön az a perc, amikor az ember rápillant teste tájaira, és azt veszi észre, hogy semmi sem a régi! Örök női dilemma: Megállítani az időt, ahogyan csak lehet, de hogyan??? 

Bővebben...

Szemesnek áll a világ!

Jópofa mondás, de ennél több is van mögötte! Szemünk világa nem játék, ha elindul a hunyorogás, ha elkezdesz „vakoskodni”, IRÁNY A SZAKEMBER, mielőtt nagyobb lesz a baj! 
Gondolnád, hogy a mindennapos, több órán át tartó kék fény sugárzás, melynek kitesszük szemünket, 
szinte megköveteli, hogy például monitorszűrő szemüveget használjunk szemünk védelmében?

Mindenre van megoldás, ráadásul a mai szemüvegek vagy szinte láthatatlanok, vagy ha dizájnos keretet választasz, öltöztetnek!
Napjainkat a számítógép előtt töltjük, s ha nem ott, akkor a mobilunkkal, tabletekkel gyötörjük a szemünket!

Néhány évvel ezelőtt vad Excelezés közben kínlódva olvastam a számokat. Hunyorogtam, összehúzott szemmel próbáltam kideríteni mit „nem látok”! A hármasokból nyolcasok lettek, a kilences néha nullára sikeredett. Uhh, ez azért ciki, gondoltam, messzire vezet, az „egy picikét rosszul kitöltött” táblázat! Az ember jó, ha vigyáz az állására, még ültében is!

Bővebben...

A tárgyak élete - A mici sapka

Az anyag nem vész el... ugye ezt számtalanszor hallottuk már... a tárgyak sem vesznek el..... egy darabig legalábbis képesek új életre kelni. Régi rendeletetésük  szerint talán már a tárgyak örök vadászmezején kellene bandukolniuk, de ha adunk számukra egy újabb esélyt...még bármi megtörténhet!

Az első kis történet egy valaha szebb napokat látott kis mici sapka "életéről,  szól.
Ő lehetne talán, a Hat Alapítvány által létrehozott Remooder márka „nagypapája”! 

Bővebben...

Civil ötórai tea - május 19

Blogunk első bejegyzéseként örömmel hívunk meg minden kedves érdeklődőt egy különleges ötórai teára!
A május 19-én, immár harmadszor megtartott Civil ötórai tea alkalmával egy új forrásteremtő lehetőséget mutat be a HAT Alapítvány a Magnet Házban.

Bővebben...

KÖSZÖNTŐ

Ez az első bejegyzésünk!

Bővebben...

1/1. oldal
Belépés

Számos funkció csak regisztrált tagok számára vehető igénybe.

Elfelejtett jelszó

Új jelszó generálásához kérjük add meg a regisztrációkor használt e-mail címed vagy felhasználóneved!

Érvényes e-mail cím esetén az új jelszavad pillanatokon belül elküldjük!