GUDI - Buy goods to be good! – Vásárolj úgy, hogy jót teszel!

Blogbejegyzéseink

Mit vásárol a FÉRFI?

A FÉRFI elsősorban autót és hozzá való izéket (felszereltség óóóó), bringát és hozzá való kütyüket, sífelszerelést és hozzá való bigyókat vásárol, valamint képi megjelenítéshez és zenehallgatáshoz szükséges kisebb és nagyobb értékű eszközöket. Ezekkel vagy megőrjíti, vagy kiengeszteli (autó, ha nem saját célra), a párját. 

Bővebben...

Hova szeret menni a NŐ?

A NŐ általában vásárolni szeret menni, leginkább cipőt, ruhát, és kozmetikumokat. Az ékszer is számításba jöhet, de ezt inkább a szeretett férfitól szokta megkapni! Ezen kívül imád fodrászhoz és kozmetikushoz járni. Hiszen szeret megszépülni, fiatalabbnak, vagy szebbnek látszani (Pedig minden NŐ fiatal és szép, mint tudjuk!), imádja az új frizkót, az új hajszínt, a melírt, az ívelt szemöldököt, és a sűrű szempillákat.

Bővebben...

A nézése, de nem a járása…..vagy mégis?

A szem a lélek tükre! Ismerjük ezt a mondást és valljuk be van benne igazság! A megkérdezett nők és férfiak többsége, ha arról faggatják, mit néz meg először a másik emberen, a válasz a legtöbbször a SZEM.

Már a kérdés is milyen furfangos! Mit NÉZ meg először, mi kelti fel a figyelmét, mi az, ami először tetszik meg a másikban! Aztán itt ez a másik mondás, „A szemünk fénye”! Ezt mondjuk, ha valaki nagyon fontos számunkra, például a gyerekünk. Igen, ő a szemünk fénye, vagyis a legfontosabb!

Öt érzékszervünk van: a szem a látás, a nyelv az ízlelés, az orr a szaglás, a fül a hallás, a bőr pedig a tapintás érzékszerve. Ezek közül messze a legfontosabb a szemünk. Az egészséges ember a külvilágból származó információk mintegy 60-80 százalékát látása révén érzékeli, az emberi agy 40%-a a látással foglalkozik. A környező világot ezért elsősorban látásunkon keresztül értjük meg. És ha egy másik érzékszervünk, például az ízlelés vagy a szaglás nem működik, akkor a szemünk véd meg legjobban a veszélyektől.

Bővebben...

Tavaszi kirándulás az Őrségbe! Őrizd Te is ezt a gyönyörű múltat!

Az Őrség! Én sem tudtam róla többet, mint hogy a határaink mellett található terület, és nevéből adódóan mi más lehet, mint egy hely, amely azoknak a lakóhelyéül szolgált, akik országunk őrzésére voltak hivatottak…. még nagyon régen. Ahogyan honlapján is olvasható: Talán az egyetlen tájegység hazánkban, amely elnevezését, nem földrajzi fogalom, hanem saját történelme adja.

Nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek az ország nyugati kapujának védelmére. Budapesttől kb. 270 kilométer, egyik „kapujában” mindjárt Körmenden, a gyönyörű, impozáns Batthyány kastély hívogat! Nem messze tőle, Ják és itt áll Magyarország legjobb állapotban fennmaradt, leghíresebb román kori temploma - mely az Árpád-házi királyok korából származik - és mellette a Jáki kápolna, melyet szintén a templomot készítő műhely emberei készítették 1250 körül.

 

Bővebben...

Tanulj meg Szabadulni!

Néhány éve még Katona Klári énekelt a titkos szobákról, egy édes-bús dalban, most azonban a szabadulószobák ideje érkezett el! ( Szerintem, a titkos szobákról se mondjunk le azért!)
A szabadulásról az jut eszembe, hogy egyszer magamra zártam az ajtót, oly módon, hogy belülről elfordítottam egy kallantyút, amelyet egyébként kívülről lehetett kulccsal irányítani. A kallantyú beletört, és se ki, se be. Némi hőbörgést követően az én „megoldásom” Magdi volt, a közelben lakó mindig tettre kész kolléganőm, aki megjelent a ház előtt, én ledobtam a kulcsom, és ő kiszabadított. És ha nincs Magdi? Na ugye! Jó, ha az ember előre gondolkodik, és gyakorol, gyakorol! :-)

Ennél sokkal durvább, ami azt hiszem minden valamirevaló családban megesik egy kb. 4-5 év körüli gyerekkel!l Kerítés, szomszéd gyerek a kapun kívül, kíváncsi gyerek a kapun belül. Szomszéd gyerek hivogatóan integet, "muti valamit!",  kíváncsi gyerek egyre kíváncsibb! Fej kidug a kapu rácsai között, de fej vissza már nem jön! Ekkor van a fej kapun kívül, a család magán kívül, de valahogy minden  gyerekfej visszalendül a rendes kerékvágásba előbb-utóbb, bármilyen borzalmasan is hangzik!
Ma azonban, 2018-ban a technika ezer megoldásra váró helyzetet ad fel nekünk, és zsenialitásunkkal, ötleteinkkel, csapatjátékkal, messze jutunk. Például, ki, egy szabadulószobából!

Egyébként is, mindannyian voltunk - le sem írom, hogy „vagyunk” - olyan élethelyzetben, hogy valahonnan, de jó lenne szabadulni! Ki-meg-el-rászabadulni!
Nos, konkrét ötleteket nem ad a pálya, de egy kis logikus gondolkodás, egy kis összefüggésekre való rádöbbenés, még senkinek sem árthat! Aztán.......ki tudja! 
Szóval csapd hónod alá a gyerekeket, a családot, a barátokat, vagy a kollégákat és irány a szabadulás! 

Gyere és „gyakorolj” az Exittheroom szabadulószobáiban!

Tőlünk nem szabadulsz!

A  hétköznapok megannyi útvesztőjében igazodunk el nap nap után, mi ez nekünk?  A kérdés, mindig kérdés marad, ha nem követi a gyakorlat!
Itt a GUDI oldalon most ezt az izgalmas élményt ajánljuk Neked, de ha az ajánlatok között görgetsz, találsz még egyéb izgalmakat is, és a kedvenceddé válik!

Gudi Kuponoldalon szereplő összes ajánlat megvásásárlásával támogatást kap egy civil szervezet! Ezzel az ajánlattal  Az Exittheroom a Heim Pál Alapítványt támogatja!

A jó coach, a jó párkapcsolati terepeuta, a konfliktuskezelés nagymestere

Hogyan is írta Ady? „Törjön százegyszer százszor-tört varázs”. Nem, nem kell törnie!
Dolgozzunk meg azért a házasságért, kapcsolatért, családi békéért, hogy hatékonyan, eredményesen léphessetek tovább! Figyeljük csak! Ezek a belső monológok ott zakatolnak a fejekben, talán ismerősek:

Bővebben...

Lifting az arcnak!

Mi az a lifting? Semmiképpen nem utazás egy magas irodaház felső emeletére!
Reggel, fogmosás, tükör! Tél vége van, ráadásul a napsütötte szín sem leplezi, hogy arcunk fáradt, akár mi magunk!
Ilyenkor kezdünk óbégatni: „Istenem bezzeg 10 évvel ezelőtt!”

Eszembe jut, hogy néhány éve nem értettem, mikor hírül adták, a neves ausztrál színésznő plasztikáztatta a térdét. Ez a vég, gondoltam! Micsoda marhaság! Aztán eljön az a perc, amikor az ember rápillant teste tájaira, és azt veszi észre, hogy semmi sem a régi! Örök női dilemma: Megállítani az időt, ahogyan csak lehet, de hogyan??? 

Bővebben...

Szemesnek áll a világ!

Jópofa mondás, de ennél több is van mögötte! Szemünk világa nem játék, ha elindul a hunyorogás, ha elkezdesz „vakoskodni”, IRÁNY A SZAKEMBER, mielőtt nagyobb lesz a baj! 
Gondolnád, hogy a mindennapos, több órán át tartó kék fény sugárzás, melynek kitesszük szemünket, 
szinte megköveteli, hogy például monitorszűrő szemüveget használjunk szemünk védelmében?

Mindenre van megoldás, ráadásul a mai szemüvegek vagy szinte láthatatlanok, vagy ha dizájnos keretet választasz, öltöztetnek!
Napjainkat a számítógép előtt töltjük, s ha nem ott, akkor a mobilunkkal, tabletekkel gyötörjük a szemünket!

Néhány évvel ezelőtt vad Excelezés közben kínlódva olvastam a számokat. Hunyorogtam, összehúzott szemmel próbáltam kideríteni mit „nem látok”! A hármasokból nyolcasok lettek, a kilences néha nullára sikeredett. Uhh, ez azért ciki, gondoltam, messzire vezet, az „egy picikét rosszul kitöltött” táblázat! Az ember jó, ha vigyáz az állására, még ültében is!

Bővebben...

A tárgyak élete - A mici sapka

Az anyag nem vész el... ugye ezt számtalanszor hallottuk már... a tárgyak sem vesznek el..... egy darabig legalábbis képesek új életre kelni. Régi rendeletetésük  szerint talán már a tárgyak örök vadászmezején kellene bandukolniuk, de ha adunk számukra egy újabb esélyt...még bármi megtörténhet!

Az első kis történet egy valaha szebb napokat látott kis mici sapka "életéről,  szól.
Ő lehetne talán, a Hat Alapítvány által létrehozott Remooder márka „nagypapája”! 

Bővebben...

Civil ötórai tea - május 19

Blogunk első bejegyzéseként örömmel hívunk meg minden kedves érdeklődőt egy különleges ötórai teára!
A május 19-én, immár harmadszor megtartott Civil ötórai tea alkalmával egy új forrásteremtő lehetőséget mutat be a HAT Alapítvány a Magnet Házban.

Bővebben...

1/2. oldal l2 l2




Belépés

Számos funkció csak regisztrált tagok számára vehető igénybe.

Azzal, hogy Felhasználóként, illetve Partnerként, a GUDI oldal bármely szolgáltatásának igénybevétele miatt felregisztrált, megrendelést adott le, hírlevélre feliratkozott, ajánlatát saját akaratából, a GUDI oldalt üzemeltető HAT Alapítvánnyal egyeztetve a GUDI oldalra felrögzítette, vagy felrögzíttette, és annak élesítésére írásban engedélyt adott, elfogadta a szerződésben rögzített Általános Szerződési Feltételek minden pontját! Egyúttal a Felhasználó illetve Partner kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen ÁSZF változásait nyomon követi! Regisztrációját bármikor törölheti!!

Elfelejtett jelszó

Új jelszó generálásához kérjük add meg a regisztrációkor használt e-mail címed vagy felhasználóneved!

Érvényes e-mail cím esetén az új jelszavad pillanatokon belül elküldjük!